Nos, az alábbiak miatt:
Az üveg (ellentétben sok más anyagtól pl. műanyag) hő- és vegyi hatásokra ellenálló!
Gondolom Ön is hallotta már, hogy nem ajánlatos műanyagból készült tároló edényeket, tányérokat stb. a mikrohullámú sütőbe tenni, mert a hő hatására káros anyagok váltódnak ki belőle! Az üveget érheti akár magas hő, vegyszer, nem váltódik ki belőle káros anyag!
Az üveg záróhatása (fém tetővel!) a legkiválóbb!
Bármit is tesz bele (méz, lekvár, savanyúság stb.), hermetikusan, csöpögésmentesen zárja le! Nincs veszteség, kárba veszett anyag és ragadni sem fog!
Az üvegek íz-semlegesek!
Azaz a beléjük töltött anyag ízét semmilyen formában nem befolyásolja!
Az üvegek mosással könnyedén tisztíthatóak, sőt, hővel sterilezhetőek is! Ezáltal többször is felhasználhatóak!
A fentieket végigolvasva biztos, hogy az olcsóbb az olcsóbb...?!
Jellemzői:
Csavarmenetes, hermetikusan záró kupak, belsejében tömítőmassza van, melybe záráskor az üveg szája belenyomódik. Több bekezdésű csavarmenete van, mely megegyezik az üveg száján található menettel. A tökéletes zárás a hőkezelés során, és az üvegben uralkodó vákuum megtartásához elengedhetetlenül fontos! Több átmérőben létezik, a konzervüveg nyakméretekhez igazodik. Általánosan elterjedt, akár lekvár, méz, savanyúság, befőtt csomagolásához. Vannak fajták, melyek a 100 °C feletti hőkezelést is bírják!